Waar en waarom verstopt mijn kat zich?

Katten zijn vluchtdieren en zullen dus ook liever vluchten dan vechten. Daarom verstoppen veel katten zich graag op een plek dat veilig voelt, zelfs al zie jij je halve kat nog. Als zij denken dat niemand ze kan zien en alleen zijn, kunnen ze echt tot rust komen. Lees hier alles over verstopplekken voor katten. 

Lees meer »

Hoe help ik mijn paard de zomer door?

Paarden en pony's kunnen vaak redelijk goed omgaan met warmte, maar op hete zomerdagen zijn gelukkig er toch wat dingen die jij als eigenaar/verzorger kan doen om het toch iets makkelijker te maken voor je geliefde paard. 

Lees meer »

Speeltijd voor knaagdieren

In de natuur is het vanzelfsprekend om als knaagdier om te zoeken naar voedsel. Dieren in gevangenschap moeten dat natuurlijk niet meer doen omdat ze dagelijks gevoederd worden. Toch houden konijnen, cavia's en andere knaagdieren wel van een uitdaging. Spelen kan dat gedrag stimuleren. 

Lees meer »

Een nieuw paard in de kudde introduceren

Paarden zijn kuddedieren en staan daarom niet graag alleen op de weide, maar hoe introduceer je best een nieuw paard of pony in de kudde. Er is vaak al een rang in die kudde en om die hiërarchie niet volledig te verstoren, kan je het kennismaken best rustig opbouwen. Zo kan de eventuele verschuiving van de rang op eigen tempo door alle paarden geaccepteerd worden.

Lees meer »

Het graanvrije hondenvoer Dibaq Sense

Omdat elke hond het beste verdient, kwam YDOLO (Your Dog Only Lives Once) met een uniek recept met vers vlees en vis, maar ook verse groenten en fruit. Door die samenstelling is Dibaq Sense geschikt voor alle honden. Ook honden met de moeilijkste allergieën worden blij van dit heerlijke, 100% natuulijke hondenvoer.

Lees meer »

Hoe maak ik de overgang van stal naar weide?

In de lente en de zomer, gaan veel paarden op de weide terwijl ze in de winter vaak op stal blijven staan. Omdat te veel gras in één keer niet gezond is, zeker als ze de hele winter geen gras gegroefd hebben, is het handig om dit op te bouwen. Hoe pak je dit het beste aan?

Lees meer »

Stressvrij wandelen met Harness Lead

Trekt jouw hond jou altijd mee tijdens het wandelen? Of probeert hij te ontsnappen uit zijn tuig? Harness Lead is hier de oplossing voor. Ontdek hier hoe Harness Lead het trekken en ontsnappen op een veilige, hondvriendelijke manier stopt.

Lees meer »

Welke krabpaal is de beste voor mijn kat?

Tegenwoordig is het bijna onmisbaar om een krabpaal te hebben voor je kat. Door het krabben, houden ze hun nagels gezond. Dat krabben doen ze natuurlijk beter aan een krabpaal dan aan je meubels. Voor alle huistijgers is er wel een geschikte krabpaal. Zo zijn er grote krabpalen voor grote katten en kleine krabpalen voor een kleinere poes. Omdat elke kat anders is, zijn er verschillende soorten krabpalen, maar welke is nu de beste voor jouw kat?

Lees meer »