Mijn hond houdt van modder, maar niet van het bad

Gepubliceerd op 24 februari 2022 om 12:05

Zelfs wanneer het zo hard regent dat het water niet meer wegspoelt, houden de meeste honden van een wandeling. Door de modder kunnen onze geliefde viervoeters wel eens vuil worden, maar hoe blijft je huis proper als je hond niet graag in bad gaat? 

Voorbereiding

Voor je op wandeling vertrek is het handig om een bepaalde weg uit te stippelen. Zo kan ze de natte, vuile paden met modder vermijden. 

 

Net zoals jij waarschijnlijk een jas aandoet als het regent, kan je dat ook doen met je hond. Dat houdt zijn vacht proper, maar een hondenjas bedekt niet het hele lichaam. Hierdoor zullen zijn poten waarschijnlijk toch vuil worden. 

 

Wassen zonder water

De meest logische manier om je hond proper te maken is natuurlijk, zoals zijn baasje, in bad gaan, maar wat als je hond bang is van water? Er zijn naast het wassen met water en zeep ook al enkele methodes om je hond zonder water te wassen:

  • Vochtige doekjes voor honden,
  • Droogshampoo.

Om helemaal zeker te zijn, bestaan er ook vochtige doekjes die speciaal voor honden (en katten) gemaakt zijn. Deze zijn echt gemaakt voor het “wassen” van de vacht. Neem gewoon een doekje en ga ermee over de vacht. Het vuil zou dan moeten loskomen, waardoor de vacht weer proper wordt. Dit is de snelste en makkelijkste manier om je hond te wassen. 
Het is wel belangrijk om erop te letten dat de vochtige doekjes speciaal voor honden zijn. Billendoekjes voor kinderen zijn niet geschikt voor honden, omdat die ingrediënten bevatten die giftig zijn voor je hond. Honden wassen zichzelf ook soms door zichzelf te likken. Op die manier zouden ze die giftige stoffen kunnen binnenkrijgen.

 

Ook bestaat er voor honden, net zoals voor mensen, een droogshampoo. Zoals de naam al aangeeft, kan je deze shampoo (een soort schuim) gebruiken zonder water en is dus ideaal voor honden die bang zijn van water. Het werkt goed en is zeer geschikt wanneer je de hele hond wilt wassen en veel tijd hebt, omdat je de droogshampoo over het hele lichaam moet inmasseren. Als het een kleinere vlek is, zijn de vochtige doekjes gemakkelijker en véél sneller.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.